Buradasınız:Anasayfa » Balık Yemekleri » Çipura Fırında Nasıl Pişer?

Çipura Fırında Nasıl Pişer?

Çipura Fırında Nasıl Pişer?

Balık yemekleri denilince akla ilk gelenlerden biri eşsiz tadı ile çipura olur. Yağda çipura hem lezzetini kaybetmekte hem de kızartma olduğu için sağlıklı bulunmamaktadır. Fırında çipura pişirme ise lezzetini muhafaza etmesi açısından her zaman öncelikli olarak tercih edilmelidir. Peki çipura fırında nasıl pişer? Fırında çipura tarifleri arasında en pratiklerinden biri olan tarifimiz ile sizde çipura fırında nasıl pişirilir öğrenebilirsiniz. İşte fırında çipura tarifi;

Fırında çipura tarifi için gerekli malzemeler;

4 adet temizlenmiş çipura balığı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet patates
4 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 adet limon
Tuz
Aliminyum folyo

Fırında çipura tarifi yapım aşamaları;

İlk iş olarak sosu hazırlayın. Bunun için bir kaseye zeytinyağını, karabiberi ve tuzu koyup iyice karıştırın.
Daha sonra balıkların ortalarını kesin ve iç kısmı da dahil olmak üzere her yere bu karışımdan sürüp karın bölgelerine bir adet defne yaprağı koyduktan sonra tepsiye alıp bir süre bekletin.
Bu arada patatesleri soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın. Patatesleri de kalan sosa bulayın.
Fırın tepsinizin içerisine yağlı kağıt serin ve balıkları tepsiye sıralayın. Balıkların arasına soslu patatesleri de dizin.
Kuru soğanı piyaz şeklinde doğrayın ve bu karışımın üzerine yayın.
Domatesleri rendeleyin ve en üste serin.
Limonu dilimleyin ve tepsinin ortasına ince bir sıra halinde dizin.
Üzerini aliminyum folyo ile hiç açık kalmayacak şekilde kapatın ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 40 dakika pişirin.
Sürenin sonunda fırın tepsinizi çıkartın aliminyum folyoyu üzerinden aldıktan sonra balıkları tekrar fırına vererek üzerleri kızarana kadar 10 dakika pişirin.

Afiyet olsun…

Bu site bir Seocu.com projesidir. Onnline Reklam 2003 - 2013 | Profesyonel seo hizmetleri

Yukarı Dön