Buradasınız:Anasayfa » Tavuk Yemekleri » Fırın Poşetinde Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırın Poşetinde Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırın Poşetinde Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırın poşeti yemeklerin pişme süresini son derece kısaltan ve kendi buharında pişmesini sağladığı için de son derece lezzet veren pratik bir yöntemdir. Fırın poşeti ile en çok pişirilen yiyeceklerin arasında hiç kuşkusuz tavuk yemekleri ilk sıralarda yer alır. Peki fırın poşetinde tavuk nasıl yapılır? Fırın poşetinde tavuk baget ve tavuk butu gibi tarifler yapılabileceği gibi fırın poşetinde tavuk patates aynı anda beraberde pişirilebilir. Fırın poşetinde tavuk tarifimizi okuyarak nasıl uygulayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Fırın poşetinde tavuk için gerekli malzemeler;

1 adet tavuk
5 adet orta boy patates
1 fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un
Fırın poşetinde tavuk sosu tarifi;
2 yemek kaşığı hazır karışım baharat (hazır baharatınız yok ise karabiber, kekik, biberiye kullanarak kendiniz de hazırlayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı salça
1,5 çay bardağı su
Tuz

Fırın poşetinde tavuk tarifi;

İlk iş olarak tavuğu güzelce yıkayın ve üzerinde tüyleri varsa bunları iyice temizleyin.
Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra isteğe bağlı olarak yuvarlak daireler ya da parmak şeklinde doğrayın.
Ayrı bir kapta tavuk sosu için gerekli malzemeleri karıştırın ve soyduğunuz patatesler ile tavuğu bu karışımda iyice terbiye edin.
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
Fırın poşetinizin içine unu koyun ve her yere bulaşmasını sağlayın.
Daha sonra poşetin içine önce tavuğu sonra patatesleri alın ve ağzını sıkıca kapatın.
Fırına koymadan önce bıçak ya da iğne yardımı ile üzerine 3 – 4 delik açın.
Sıcak fırına koyun ve en az 60 dakika pişirin.

Afiyet olsun…

Bu site bir Seocu.com projesidir. Onnline Reklam 2003 - 2013 | Profesyonel seo hizmetleri

Yukarı Dön