Buradasınız:Anasayfa » Sütlü Tatlı Tarifleri » Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlü tatlılar arasında kendine özgü tadı ile büyük beğeni kazanan fırında sütlaç geleneksel tatlılarımız arasında yer almaktadır. Fırında sütlaç yapımı ise bir çok kişinin düşündüğünün aksine aslında çok zor değildir. Peki fırında sütlaç nasıl yapılır ? İşte fırında sütlaç tarifleri arasında en beğenileni;

Fırında sütlaç için gerekli malzemeler;

1 çay bardağı haşlanmış pirinç
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
1 kg. süt
1 paket vanilya
1 çay bardağı soğuk su

Fırında sütlaç tarifi;

Ocağın altını yakın ve orta boy bir tencereyi ocağın üzerine oturtun.
Tencerenize ilk olarak süt ve şekeri koyarak çırpma teli ile şeker eriyene kadar hızlı bir biçimde karıştırın.
2 yumurta sarısını karışıma ekleyin ve çok hızlı bir şekilde çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kasenin içerisinde soğuk su ile nişastayı ezin ve sütlacın içerisine katın.
Nişastayı kattıktan sonra sütlacınızı bir taşım kaynatın ve altını kapatın.
Sütlacınızı fırına vereceğiniz tepsiye kaseleri yerleştirin ve sütlaçları eşit olarak paylaştırın.
Tepsiyi fırına vermeden kaselerin yarısına gelene kadar tepsiye su ekleyin.
Fırında sütlaç kaç derecede pişer öğrenmek isteyenler için fırınınızı 200 dereceye ayarlamanız yeterlidir. Sütlacınızı üzeri kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz ılık dilerseniz de soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Bu site bir Seocu.com projesidir. Onnline Reklam 2003 - 2013 | Profesyonel seo hizmetleri

Yukarı Dön