Buradasınız:Anasayfa » Meze Tarifleri » Haydari Nasıl Yapılır?

Haydari Nasıl Yapılır?

Haydari Nasıl Yapılır?

Meze tarifleri denilince akla ilk gelen tarif olan haydari yapımı son derece kolay ama lezzeti vazgeçilmez olan bir meze tarifidir. Meze tarifi haydari pek çok farklı şekilde yapılsa da içine konulan malzemeler genelde aynıdır. Haydari yapılışı esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu kıvamının iyi ayarlanmasıdır. Haydari nasıl yapılır buyrun tarifimizden öğrenelim.

Haydari tarifi için gerekli malzemeler;

1 su bardağı süzme yoğurt
½ demet ince doğranmış dereotu
2 diş sarımsak
½ su bardağı tuzsuz lor peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz

Haydari yapımı:

Sarımsakların kabuğunu soyun ve üzerine tuz ekleyerek iyice ezin.
Yoğurdu bir kaba alın ve içerisine incecik doğradığınız dereotunu, ezilmiş sarımsakları, tuzsuz lor peynirini ve zeytinyağını koyun.
Hepsini karıştırıp tuzunu ayarlayın.
Servis tabağına alarak üzerini dereotu ile süsleyin.

Afiyet olsun...

Bu site bir Seocu.com projesidir. Onnline Reklam 2003 - 2013 | Profesyonel seo hizmetleri

Yukarı Dön