Buradasınız:Anasayfa » Tatlı Tarifleri » Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk tatlıları arasında yer alan kabak tatlısı hem şık bir ikram hem de hafif bir tatlıdır. Tatlı tarifleri denilince akla ilk gelenlerden biri olan kabak tatlısı Oktay Usta tarafından programında yapılması ile pek çok kişinin dikkatini çekmiş durumda. Kabak tatlısı nasıl yapılır öğrenmek isteyenler için işte yapımı kolay lezzeti inanılmaz kabak tatlısı tarifi;

Kabak tatlısı için gerekli malzemeler;

3 kg. balkabağı
1 kg. toz şeker
250 gr. ceviz içi
5-6 adet karanfil
1 su bardağı su

Kabak tatlısı yapılışı;

Balkabağını büyük dilimler halinde doğrayın.
Tencereye bir sıra balkabağı koyun ve üzerine şeker ile karanfilin yarısını koyun. Kalan kabakları ikinci sıra olarak koyun ve aynı işlemi tekrarlayın.
Bu şekilde kabaklar iyice suyunu salana kadar en az 6 saat bekletin.
6 saat sonra kabağın üzerine 1 bardak suyu (eğer kabaklarınız çok su saldıysa bir çay bardağı su kullanabilirsiniz)  boşaltın ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Soğuyan kabakları servis tabağınıza alın ve üzerini dövülmüş ceviz ile süsleyin.

Afiyet olsun…

Bu site bir Seocu.com projesidir. Onnline Reklam 2003 - 2013 | Profesyonel seo hizmetleri

Yukarı Dön