Buradasınız:Anasayfa » Et Yemekleri » Kuzu İncik

Kuzu İncik

4 kişiliktir.

Hazırlama süresi : 10 dakikadır.
Pişirilme süresi : Tencerede orta ateşte 45 dakikadır.

Malzemeler :

İncik (5 adet)
Havuç (2 adet)
Soğan (1,5 adet)
Salça (2 çorba kaşığı)
Un (1 çorba kaşığı)
Zeytinyağı (1 çay bardağı)
Su (8 su bardağı)
Sarımsak (4 diş)
Tuz ve karabiber (1 tatlı kaşığı)

Hazırlanışı :

Tencereye 4 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz. 5 adet inciği sıcak suda beyaz rengi alana kadar orta ateşte haşlıyoruz. Ayrı bir tencereye yarım çay bardağı zeytin yağı döküyoruz. 1,5 adet soğanı ince, ince dilimliyoruz. Soğanları kızdırdığımız zeytin yağına ekliyoruz. 2 adet havuçları ayıklayıp temizledikten sonra kalın dilimler halinde dilimliyoruz. Soğanlarla beraber havuçları da kavuruyoruz. Üzerine sarımsakları ekliyoruz. Etler haşlanınca süzgeç yardımı ile soğuk suyun altında etlerimizi süzüyoruz. Süzdüğünüz etleri de soğan ve havuçları kavurmakta olduğumuz tencereye  ekliyoruz ve 5 dakika kadar kavuruyoruz. 2 çorba kaşığı salçayı etlere ilave ediyoruz. Kavurma işlemine itine ve titizlik ile devam ediyoruz. İçine 1 çorba kaşığı un ilave ediyoruz. 3 bardak sıcak su ile tuz ve karabiberi de yeterince konulacak şekilde tencereye ilave ediyoruz.  Ayrıca tencerenin kapağını kapalı tutunuz. Etlerin yeterince pişmesi için orta ateşte 45 dakika kadar pişiriyoruz. Püf noktası olarak etleri bütün halinde yada kemiklerinden ayırarak pişirebilirsiniz. Kemik ve kalsiyum değerleri kazanmanız ve buna göre katkı sağlaması için kemikleri ile pişirmeniz tavsiye edilir. Daha sonra servis edilirken kemiklerinden ayırabilirsiniz. Dilerseniz sadece etleri tencere yerine 180 derecede tepsi ile fırında pişirebilirsiniz bunun için hazırlanan karışımdan biraz sıvı ve yağ almanız gerekir. Servise sunarken kemikli yada kemiksiz sunum yapabilir servis öncesi kızartmalık patates yada kızarmış ürünler ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Bu site bir Seocu.com projesidir. Onnline Reklam 2003 - 2013 | Profesyonel seo hizmetleri

Yukarı Dön