Buradasınız:Anasayfa » Çorba Tarifleri » Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Geleneksel çorbalarımızdan biri olan ve en çok sevilen çorba tarifleri arasında üst sıralarda yer alan mercimek çorbası ile ilgili sorulan sorular arasında “mercimek çorbası nasıl yapılır?” sorusu kadar “mercimek çorbası nasıl sarı olur?” sorusuda yer almaktadır. Sarı mercimek çorbasının yapılışı son derece kolaydır. Mercimek çorbanızın sarı olmasını istiyorsanız yapmanız gereken tek şey içerisine salça koymamaktır. Mercimek çorbası düdüklü tencere de yapılırsa daha kısa sürede pişer. Ancak normal tencere içerisinde de isteğe bağlı olarak yapılır. Mercimek çorbası tarifleri arasında en çok sevileni ise şöyle;

Mercimek çorbası için malzemeler;

1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı un
1 havuç
1 patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 et bulyon (et suyu var ise bulyon kullanmanıza gerek yok)
2 litre su
Tuz, karabiber

Mercimek çorbası yapılışı;

Tencerinizi ocağa alın ve altını yakın. Yağı koyun. Yağ kızana kadar kuru soğanınızı yemeklik doğrayın ve yağın içine alın.
Kuru soğanları pembeleşene kadar kavurun. Pembeleşen soğanlara unu ilave edin ve unun rengi dönene kadar pişirin.
Daha sonra kalan malzemeleri de yemeklik doğrayıp bu karışıma ekleyin ve en son üzerine suyunu katıp pişirmeye bırakın.
Havuçlar iyice yumuşadıktan sonra çorbanızın altını kapatın.
Çorbayı blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
Dilerseniz ayrı bir soslukta erittiğiniz tereyağının içine bir tatlı kaşığı nane ekleyip nanenin rengi koyulaşınca çorbanıza katabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Bu site bir Seocu.com projesidir. Onnline Reklam 2003 - 2013 | Profesyonel seo hizmetleri

Yukarı Dön