Buradasınız:Anasayfa » Et Yemekleri » Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

Et yemekleri ikram sofralarının vazgeçilmezleridir. En sevilen et yemekleri arasında yer alan patlıcan musakka tarifi hem çok kolay hazırlandığı için hem de çok lezzetli olduğu için beğenilmektedir. Patlıcan musakka etli olarak yapılırsa çok daha lezzetli olur. Patlıcan musakka nasıl yapılır bilmeyenler için patlıcan musakka tarifi ve yapım aşamaları ise şöyle;

Patlıcan musakka için gerekli malzemeler;

8 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
250 gr. taze çekilmiş kıyma
½ kg. domates
2 adet sivri biber
Sıvı yağ
Tuz, karabiber

Patlıcan musakka tarifi;

Patlıcanları yıkayın ve alacalı soyduktan sonra verev olacak şekilde dilimleyin.
Kızgın yağın içerisinde her iki yüzü kızarana kadar pişirin.
Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizin.
Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı yağda yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra içerisine sırayla kıyma ve domatesi (patlıcan musakkası üzerine koymak için 4 dilim domates ayırın)de koyun. Tuz ve karabiber ilave edip tatlandırın.
Bu karışımı patlıcanın üzerine iyice yayın ve ayırdığınız domatesleri bu karışımın üzerine yerleştirin. Biberler ile domateslerin aralarını süsleyin.
Üzerine bir çay bardağı kadar su gezdirip fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun…

Bu site bir Seocu.com projesidir. Onnline Reklam 2003 - 2013 | Profesyonel seo hizmetleri

Yukarı Dön