Buradasınız:Anasayfa » Pilav Tarifleri » Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilav her zaman için basit bir yemek olarak görülse de aslında pilav yapmak son derece risklidir. Çünkü her pilavın pişme süresi ve konulacak su miktarı pirince bağlı olarak değişir ve bunlar doğru ayarlanamazsa pişirdiğiniz pilav lapa olur. Pilav tarifleri için mutlaka kullanılan pirince bağlı olarak bu miktarların ayarlanması gerekir. Pilav tarifi arayanlar için özellikle de misafire ikram edilecekse en uygunu perde pilavı tarifidir. Perde pilavı tarifi lezzetinin yanı sıra şık sunumu ile de beğeni toplamaktadır. Perde pilavı nasıl yapılır bilmiyorsanız buyrun işte perde pilavı tarifimiz;

Pilav tarifi için gerekli malzemeler;

1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı margarin
2 bardak tavuk suyu
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
İsteğe bağlı olarak kuş üzümü, karabiber ve tuz

Perde pilavı hamuru için gerekli malzemeler;

2 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
Tuz
Badem
Alabildiği kadar un

Perde pilavı tarifi;

Önce pilavı hazırlayın. Bunun için margarini tencerede eritin ve içerisine yıkandıktan sonra süzülen pirinçlerinizi koyun. Tuzunu ekleyip pirinçleriniz kavuruna kadar çevirin. Daha sonra sıcak olan 2 bardak tavuk suyunu pirinçlerin üzerine boşaltın ve tuzunu da ilave ettikten sonra ağzını kapatarak yumuşamasını bekleyin.
Hamur için gerekli malzemeleri karıştırarak yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru biri büyük biri küçük olacak şekilde iki parçaya ayırın ve unlu bir zeminde büyük hamuru yaklaşık 3 mm. kalınlığında açın.
Kek kalıbınızı yağlayın ve her dilimin dibine bir adet badem koyun.
Açtığınız hamuru tüm kek kalıbını kaplayacak şekilde yayın.
Pilavın içerisine kuş üzümlerini ve didelediğiniz tavuk göğsünü koyup iyice karıştırdıktan sonra hamurun üzerine yayın.
Küçük hamuru yine aynı kalınlıkta açın ve kalıbın üzerini tamamen kapatacak şekilde diğer hamurla birleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Ters çevirip çıkardıktan sonra servis edin.

Afiyet olsun…

Bu site bir Seocu.com projesidir. Onnline Reklam 2003 - 2013 | Profesyonel seo hizmetleri

Yukarı Dön