Buradasınız:Anasayfa » Şerbetli Tatlı Tarifleri » Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bayramların vazgeçilmez ikramları arasında yer alan tel kadayıf tatlısı kolay yapımı sayesinde bayanların da sıklıkla tercih ettiği bir tatlı türüdür. Şerbetli tatlılar genelde yapımı zor tatlılar olarak görülürken tel kadayıf tarifi kolay yapımı ile dikkat çekmektedir. Tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır diye merak edenler için işte tel kadayıf tatlısı tarifi;

Tel kadayıf yapımı için gerekli malzemeler;

1 kg. tel kadayıf
250 gr. ceviz içi
350 gr. margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
Tel kadayıf şerbeti için malzemeler;
1250 gr. toz şeker
1 litre su
¼ limonun suyu

Tel kadayıf tarifi;

Kadayıfı iyice didikleyin ve tel tel olmasını sağlayın.
250 gr. margarini eritin ve kadayıfa ilave ederek iyice yemesini sağlayın.
Kadayıfı fırına vereceğiniz tepsiyi yağlayın ve tel kadayıfın yarısını üzerine serin, elinizle bastırarak düz olmasına dikkat edin.
Ceviz içini çekerek tarçınla karıştırın ve kadayıfın üzerine eşit miktarda yayın.
Kalan kadayıfı cevizlerin üzerini örtecek şekilde yayın ve yine elinizle bastırarak üzerini düzeltin.
Kalan margarini minik parçalar halinde tepsiye eşit bölüştürerek kadayıfın üzerine yayın.
Sıcak olan fırında kadayıf nar gibi kızarana kadar pişirin. Üzeri kızaran kadayıfı ters yüz ederek diğer tarafının da kızarmasını sağlayın.

Tel kadayıf şerbeti nasıl yapılır?

Tel kadayıf şerbeti için 1.250 gram şeker ile 1 litre suyu tencereye koyarak iyice pişirin.
Şerbet kaynayıp şurup kıvamına gelince içerisine limon suyunu ilave edin ve 2 dakika sonra ocağın altını kapatın.
Tel kadayıf tatlısı için tatlı ve şerbetin sıcak olması gerekmektedir. Kadayıf tatlısı fırından çıkınca sıcak şerbet üzerine dökülerek servis edin.

Afiyet olsun…

Bu site bir Seocu.com projesidir. Onnline Reklam 2003 - 2013 | Profesyonel seo hizmetleri

Yukarı Dön